2014. december 4., csütörtök

December napjai ON

Meg kell mondjam, ha nincs Gigi, a tündérien kedves "inspiráljuk egymást!" felhívásával, lehet, hogy bele sem vágok. Igaz, már a negyedik napnál kellene tartani, én még mindig csak a borítóval vagyok készen. :)







Az első és legfontosabb feltételem az volt magammal szemben, hogy semmi új dolgot ne vásároljak az albumhoz (khm, mámegisszegtem), mert tonnányi papírom, és kiegészítőm, és miegyebem van hozzá. Kettő, hogy lessek el minél több fortélyt a nagyoktól, mert én nem vagyok a hagyományosban tán még csecsemőpipedliben sem, de nem baj, mindenki elkezdte valahol. Nem vagy de? :)

Több dolog volt, amit már régóta ki szerettem volna próbálni, ezeknek egy részét sikerült ötvöznöm a borítón.
Volt egy régi gyűrűs mappám, ezt egy szanálásra ítélt törtfehér pulcsi darabjával borítottam be (anyaggal bevonni, pipa- na nem lett tökéletes, de az igényküszöbömet megüti, így elsőre).
Aranyfólia használata! Volt egyetlen darab nagy és vastag chipboard, vagy fa hópihém, ezen követtem el a kísérletezés merényletét. Szerencsémre elsőre sikerült és nem vette el a kedvem a további próbálkozásoktól :) Olyannyira nem, hogy a szebb napokat látott mindenféle színben pompázó dekorgumi betűket gessoval lealapoztam, piros Versa Fine-nal tintáztam és a gerincszöveget csillámporral, a főcímet pedig szintén aranyfólia felhasználásával bolondítottam meg.  Majd fogtam egy elhullajtott angyalszárnyat :), és azt is megkínáltam az aranyfüsttel. (aranyfóliázás- pipa).
Fel kellett használnom mindenképpen piros szaténszalagot (Heyda), és a cukifaktor csillagosötszáz hófehér bogyós dekorszalagomat (KIK) is.  A mini tortacsipkére (KIK) is került némi aranyfólia (hogyhogynem), ami egyébkét már lassan alaptartozék nálam. A hópihe közepén és a jobb alsó sarkon egy-egy körlyukasztóval (új szerzemény- Csinálj ékszert) -karimintás kartonból- vágott  és öntapadós epoxy matricával (Csinálj ékszert) "domborított" cukorpálca látható, ami, mint karácsonyi kellék (nem enni, csak nézni) a legkedvencebbeim közé tartozik. E cukorpálca hangulatát szerettem volna a betűknél is visszahozni, fehér helyett arannyal. Az évszám Scrapfellow chipboard számokból lett kirakva, arany filccel megkínálva. Ha már a kezembe akadtak, akkor rákerültek a régóta őrizgetett mézecskalács fafigurák, néhány lyukasztott hópihe, itt-ott pedig egy kis gyöngytoll. (az összes mixed media cuccom (gesso, aranyfólia és ragasztó, gyöngytoll, expressz ragasztó) Pentartos, amelyekkel a scrap táborban kerültem közeli és kiheverhetetlen barátságba :))

Köszi, hogy itt jártál, ha olvasol, kérlek szólj hozzám, és támogass Te is engem abban, hogy a nem kevés decemberi teendő és program mellett legyen elég erőm/időm végigvinni az első komolyabb hagyományos projektemet! Köszi!

Nem ígérem, hogy mindig minden felhasznált dologról és készítési menetről fogok írni íyg hosszabban, de igyekszem néhány naponta bejentkezni képekkel.

Szépséges adventet kívánok!

4 megjegyzés:

Rucola Designs írta...

Az de gyönyörű viszont! Nem vagy lemaradva, csak így tovább!!! :)

Budaházi Brigitta írta...

Timi, ez szuper jó lesz! Vidám és nagyon kedves az egész. Én is az itthon található, évek alatt felhalmozott készletemet használom. :D Tetszenek a míves részletek! Teljesen látszik, mennyit dolgoztál rajta és megérte! Külön értékelem az albumborítóról készült fényképeidet! Az a kandallós beállítás lenyűgöző!

Ányi írta...

Hú, nagyon klassz lett! A pulcsi meg az angyalszárny a kedvenc részleteim! Szurkolok neked is, magamnak is, Giginek is, meg midndenkinek, aki belevágott! Hajrá!

Kriszti írta...

A borítód nagyon ígéretes, kíváncsian várom a folytatást! :)