2010. november 29., hétfő

Karácsonyi képeslap 2.

Az eredeti fotót azóta sem találom, és majd megesz a méreg :)...rendbe kellene tennem azokat a képeket mostmár!
Nem hagyott nyugodni a dolog, Így csináltam egy második verziót is erre a képeslap/template témára:)
Most ez lett (egészen hasonló az előzőhöz, de talán jobb, hogy nagyobbak a "gömbök", plusz eljátszogattam a wa-kkal is) :


Készült: Krisssz angyalkáiból, saját template és wa, papirok: 2lp_PP3_JAS és 2lp_PP3_klund

Ide kattintva  ezt is letöltheted, ha van kedved, és tetszik. Egy template és 3 wa van benne.


A wa születése: jól eljátszogattam magamban :)
Olyan szavakat ömlesztettem egy kupacba, amelyek eszembe jutottak a karácsony kapcsán. A MI karácsonyunk kapcsán. Na jó, a Betlehemes, Jézuskás rész az annyira nem a mienk, szeretem, mint hagyományt, imádom a Betlehemeseket, és az egész Jézus születése történetet, de mi nem vagyunk sem vallásosak, sem hÍvők, ennek ellenére az éjféli szent misére gyakran ellátogattunk, még anno, a barátnőmmel. Amikor még ifjú leánygyermekei voltunk aggódó szüleinknek. Az éjféli szent misének (legalábbis ott nálunk) nagyon jó hangulata volt, rengeteg karácsonyi éneket énekeltek közben és kevés volt maga a mise szövegrésze, ezért szerettük (meg azért mert oda- és hazafelé menet máris kitárgyalhattuk, ki mit kapott karácsonyra.). Legutóbb, amikor voltam, talán új pap volt, talán túl sok katasztrófa történt azidőtájt, de átment adománygyűjtésbe az a mise és azóta nem volt kedvem menni többet... Ez nekem bántóan nem arról szólt, amiért én odajártam. Most lehet, hogy aki hÍvő, megkövez ezért, mert hát minek megyek én éjféli misére ezen az alapon... 

Nálunk itthon Olinak Angyalok hozzák az ajándékot, és még nincsen megütközve azon, hogyha ennek ellenére valaki rákérdez, mit hozott a Jézuska? vagy mit kaptál pl. nagymamától? 
Nálunk az a szokás, hogy férjem 23-án veszi meg a fát, amint hazahozza, befaragja a tartóba. Este betesszük a szobába, és Olinak azt mondjuk, hogy ha elaludt, megjönnek az angyalok és ők dÍszÍtik a fát. Így már 24-én reggel ott virÍt nálunk a fa, és alatta az ajándékok, és egyet bonthat is reggel, a többit csak este. Na, nem mintha az ajándékok érdekelték volna eddig... Csomót csomagoltan visszatettem a szekrénybe, mert még vÍzkeresztkor sem volt kinyitva, amikor leszedtem a fát.  A 23-a esti dÍszÍtés azért is alakult Így, mert mindig a fa dÍszÍtése került a teendősor végére, és volt, hogy jóformán csak felhánytam rá a dÍszeket, és futottunk a vendégségbe. Így legalább nyugodtan, szépen, Ízlésesen fel van dÍszÍtve, és nem kell rohangálnom a fa és a rántás között, meg a vasalnivaló felé, hogy melyik is legyen előbb készen.
Nálunk minden évben másmilyen ruházatot kap a fenyő, volt már csupa kék, csupa piros, arany-piros, kék-ezüst, kék-fehér, tavaly piros-szalma, idén csupa szalma lesz...(köszönhetően egy év eleji karácsonyfadÍsz kiárusÍtásnak: halleluja Tecso!) Annyira régen vágytam már egy naturális fára! Remélem szép lesz!

Na és jelzem most mentem végképp szembe magammal, mert halálosan utálom, hogy már november elején is karácsonyi pompában tündököl minden, pont, mire odaérünk, elvész a varázsa. (Na jó, immár november vége van, de a Szentmihályi úton már hó eleje óta fenn vannak a világÍtások!)
Megyek a suliba, holnap jövök! :)
További szép napot!

3 megjegyzés:

Margó írta...

De jó volt olvasni! Sok tekintetben mintha a saját készülődésünket láttam volna! Mármint, hogy a mi mielőtt és mi miután következzék?!! Én is 23-án megyek át angyalkába:-)))
Nagy örömmel nézegettem a fotóitokat = sugárzó boldogság:-)
Ugye, mondtam, hogy tehetséges vagy, már saját készleted is van?! Hogy lehet a 24 órából 36-ot csinálni és ha segítenél, akkor mondd meg azt is, hogy a 30 % energiából hogy lehet 130???:-))))))

Secima írta...

Köszi a freebie-t. :) Jó volt olvasni a karácsonyi készülődéseteket. Tetszik a képeslap is amit készítettél a sok szép fotóból. :)

Gólya írta...

Margó, sajnálom, de energiafeltöltésre nincsen receptem. Bennem lakik egy kis "Hajtás Pajtás", aki addig nem hagy élni, ameddig minden készen nincs, amit elterveztem. Amikor jön egy kis leeresztős időszak, amikor már nincs rám szükség, akkor általában lebetegszem egy picit. Szerencsére nem nagyon, mert nem vagyok beteges.
És sajnos az időutazás sem megy még úgy, ahogy én akarom... :(