2012. június 7., csütörtök

Tegnapi randevú

Tegnap ért egy kisebb-nagyobb fajta meglepetés az UH-on, amitől még most is egy szolid sokk alatt vagyok. Bár már nagyon várom hogy Roland idekinn legyen....Doktorbácsi megvizsgált, megméregette Rolandot, s a gép szerint (Roland méretei alapján) már csak 3 hetem van hátra, nem öt....Bár az is igaz, hogy Olivér is kivárta az idejét, és szép nagy baba lett....(meg az is igaz, hogy lényegében tipp per sacc, hogy a bébi mikor fogant...szóval simán lehet két héttel idősebb,mint gondoljuk....de eddig mindvégig azt a méretet mutatta, ami az aktuális állapotnak megfelelt. Most először ugrott meg ennyire, hogy 10 nappal idősebbnek mutatja magát. Roland most 2850 g körüli, ami nagyon durva, mert 4 hét alatt 1,2 kg-t hízott (mondjuk én is meghíztam a magam szokásos adagját :)))). Szóval, ha kivárja az idejét, 4 kg körüli lesz, ha meg hamarabb jön, akkor para, hogy készen leszünk e a felújítással....Úgyhogy most pánikszerűen elrobogok és megveszem a kórházba/szüléshez, stb.-hez szükséges dolgokat, mert félek, hogy felújítás után már erre nem lesz idő....
Ma elvittem magammal Olivért vérvételre, megmutatni neki, hogy nem sírok és nem hisztizek attól, hogy öt cső vért lehúznak tőlem. A tűszúrás is kibírható. Meg lettem dicsérve :))))


Kicsikét össze vagyok zavarodva...(valahol mélyen eltűnt bennem a nagy és magabiztos Gólya...)

Idegesít, hogy nem tudok semmit tenni annak érdekében, hogy hamarabb elkészüljön a felújítás. Hogy ülök itt egész nap a nagy semmittevés közepette. Ma akkor legalább a bevásárlással egy kis időre lefoglalom magamat, holnap vizsgázik a kocsim, úgyhogy házhoz kötött leszek...

Na megyek is, szép napot!

(ui: most még képeket sem tudok csatolni, egyrészt mert már akkora a bébi, hogy nem is nagyon lehetett pontosan kivenni, hogy milye micsoda, meg a scannerem is jól el van csomagolva :) Majd utólag :)

6 megjegyzés:

Blissz írta...

Hmm de ismerős a helyzet! És mintha megérezem volna, hogy nálatok is lesz két hét eltérés. Nálam is pont így volt az uh-n. 37 hetesen mentem be a vizsgálatra és 39 hetesen jöttem ki. Bár nálunk a menstruáció alapján is 39 hetesnek kellett volna lennie, de a legelső ultrahangon a méretek alapján két héttel fiatalabbak voltunk és ez így is volt a legutolsó ultrahangig.
Ja és én is úgy mentem szülni, hogy nem voltunk készen :))) De a pasik csodákra képesek, ha imádott nőjük épp a trónörökösükkel van a kórházban. :D Mire hazaértünk kész volt a gyerekszoba, kiságy összeszerelve, ruhácskák a szekrénybe pakolva.

do írta...

Én meg pont attól vagyok rosszul, hogy a tipp-topp kis "fészkemet" összerondítja apa, meg a két lány mire hazaérek. Annyira rendetlenek tudnak lenni, főleg, ha nincs itt a felügyelőszerv, azaz én. Hja, és Férj akkor akarja csinálni a következő szintünk tetejét, amikor én kórházban leszek, ill. az első hetem töltöm itthon. Egyrészt rohadt poros, tekintve, hogy alatta lakunk, másrészt bazi nagy hanggal jár. Most sem tudom, sírjak vagy nevessek. Tök jó, hogy végre egy picit közelebb kerülünk a hőn áhított tetőhöz, de miért most???

Ritttus írta...

Csak nyugiiii!!! :) Urad picit belehúz a felújításba és biztos készen lesztek! te pedig ne idegeskedj, sok sok pihi és relax! :)

Kata írta...

Nekem 5 és fél éve volt ugyanez a szitu. Utolsó hetek, nagy baba a pocakban, aki bármikor megérkezhet és festékpor, rumli a tetőtérbeépítés miatt. A babaruhák dobozokban mosatlanul. A kiírás időpontján túl vagyunk, a lakás még mindig nincs kész. 10 nappal a belőtt idő után született Bence. És még mindig nem volt készen otthon. De akkor ott a kórházban rájöttem hogyha 10 négyzetméteren egy idegen nővel és két sírós bébivel is elférek, sőt boldog vagyok és hogy a kisbaba meg bőven elfér egy bevásárlókocsiban, akkor semmi okom parázni egy kis felfordulás miatt :) A kórházban még ki kellett könyörögnöm egy napot és az utolsó nap nagy családi összefogással végre befejeződött az egész mizéria, egy szép rendes lakásba mehettünk haza. Ennyi az én történetem, remélem sikerült vele azt sugallnom, hogy ne aggódj, bárhogy lesz jól fogod venni az akadályokat. Ja és Bencére azt mondták, hogy lehet hogy 5 kilós lesz, mert nagyon hosszú volt a lábszára. Aztán 4 kiló lett (3.85) hosszú lábakkal. :) Kitartás!

Florci írta...

Gólyám, ha csak üldögélnél 3 hétig egy tök rendes lakásban és netezgetnél, akkor miről szólna a családi legendárium Roland születésével kapcsolatban??

Whitefrost írta...

Az én történetem is hasonló csak nem lakásfelújítással kapcsolatos. A fiam 3 héttel született hamarabb mint az a papírforma mondta (13 éve). A menstruációm viccelt meg és a 37 hetes ultarhangon azt mondták, hogy egy óriásbébim lesz ha kivárja az idejét akkor volt 3500gr és 2 nap múlva megszületett. Ezalatt a két nap alatt a férjem munkahelyet váltott és a cégesautóját kellett leadnia a város másik végén én pedig gyerekkel nagyhassal 2 nappal a szülés előtt vezettem végig a városon (alig fértem a hasamtól).
Kitartás Gólya minden rendben lesz:)