2012. október 11., csütörtök

Várandóskönyv és egyéb csemegék...nosztalgikus hangulatban

A találkozóra ugyan elvittem a kész várandós könyvemet, de páran kértétek, hogy tegyem fel valahová, mert nem láttátok, vagy nem sikerült jobban elmélyedni benne. Hát íme. Megkértem Krissszt, hogy tegye fel a "lapozósba", a cewén, cuki volt, megtette. És felbuzdulva, mivel sokan kérdeztük, meg is osztotta a lapozós titkot, épp a mai nap jött ki ezzel a remek cikkel. Kár, hogy blogba nem lehet feltenni :(, de az is valami, ha őt tehermentesíteni tudjuk az oldalak berámolásától, nem? :)

Itt tudjátok végiglapozni


Hozzáfűzni valóm is van :))), mert ugye, nem arról vagyok híres, hogy csendesen elandalgok egy-egy téma felett, mellett :)
Nagyon szeretem a cewe fotókönyveit, szépen gyarapodnak már a polcon.
Az egész akkor kezdődött, amikor még azt sem tudtam, eszik e vagy isszák a scrap-et.
2006 nyarán, a Portugáliai nyaralásunk után leltem rá. (Ádámtól és Évától is kezdhettem volna a fotkönyvek iránti szerelmemet - ez kb. 15 éves koromban kezdődött, amikor az előhívott képeket kemény fedelű noteszekbe ragasztgattam és feliratoztam, hogy hol, mikor, miért és kik vannak rajta...így mai napig tudom a német táborban szívembe szikrát gyújtó Ralf lakcímét is-ha csak azóta el nem költözött...:)
Szóval Portugáliában készült fotóink tömkelegét gyógyítottam az első cewés fotókönyvbe, horror pénzt fizettem érte (akkor még nem voltak akciók és nem létezett ennyi féle variáció sem), de szeretgettem nagyon sokáig-és mai napig is szeretgetem, és egy évben kétszer tuti elnosztalgiázom felette...lánykérés az óceánparton, meg ilyenek, hát tündérmesébe illő!!!. Ez még az akkori szoftveres szerkesztővel készült, különböző háttereket húztam a képek alá, és a megadott elrendezésekkel dolgoztam, és persze feliratoztam itt is ezerrel. Én nagyon szeretem ezeket a feliratozásokat, mert 100 év múlva is tudni fogom, hogy merre jártam. (a rák jegy biztonságimádó karikafranca, de én nem bánom:))

Folytatódott azzal (és itt még mindig nem tudtam, mi az a scrap), hogy találtam egy oldalt, ahová csak be kellett tallózni a fotókat és különleges keretezéseket, effekteket tett a képre (gyakorlatilag kész scrap alkotásokba vagy mondhatnám hogy qp-ekbe tette a fotókat). Csináltam is Oli fotóiból egy vagonnyit. Ezek is bekerültek egy fotófüzetkébe. Ebben a kis méretben jól mutattak még ezek is, hisz az oldal csak 72 dpi-ben engedélyezte letölteni őket.

Ezer szónak is egy a vége, amióta scrappelek, különösen fontosak nekem a fotókönyvek, mert csak ezekben érzem biztonságban a munkám gyümölcseit...

Van ám egy dédelgetett mesekönyvem is, amelyben én írtam a meséket és megscrappeltem a képes oldalait (Bee segedelmével), erről készítettem anno egy kis videot, itt megnézhetitek. (jé, még rámjöttek akkor a gyűrűim :))))

Különösen büszke vagyok a várandós könyvre! Evadrágától kaptam ajándékba a borítóoldalt (a címet módosítottam csupán), és akkor érlelődött meg bennem a gondolat, hogy végigkísérem az egész terhességet, mind a gömbölyödő pocakomról, mind az UH felvételekről készített oldalakban. Így is tettem. Ugyan nem lett túl egységes, hisz az egyes CT oldalaimhoz és kihívásokhoz készítettem szimpla oldalakat, és időrendben kerültek a könyvbe, de nekem akkor is a szívem csücske.

A másik, amit nagyon szeretek, a tunéziai nyaralásunkról készül XL méretű fotókönyv. Ezt a tavalyi naptárkihíváson nyertem, és a komplett nyaralást sikerült benne megörökítenem. Általában elégedett vagyok a 21x21-es mérettel, meg az árával is, az XL-re nem nagyon futná, de néha kivételt teszek. Most éppen egy ilyet szerkesztek, nem scrap oldalakból, hanem fotókból. Mert ki lehetne e hagyni ilyen fotókat, ekkora méretben? (Titokban súgom, ez is karácsonyi ajándék lesz. Még jó, hogy nálunk nem divat az ajándékozás, de szerintetek ki lehet hagyni ilyen személyes jellegű ajándékokat? Ugye, hogy nem .:))))





"Röviden" ennyit a fotókönyveimről, lehetséges, hogy egy másik bejegyzésben bemutatom a többit is :)))

Szép napot Nektek!

3 megjegyzés:

Ritttus írta...

Nekem pont úgy tetszik a várandós könyved, hogy minden oldal más és más lett! így színes, izgalmas, "Gólyás"! :) Gyönyörű! Remélem egyszer élőben is végiglapozhatom!!! És irigy is vagyok, mert én lusti voltam ilyet készíteni!

evadraga írta...

Milyen jó lesz majd elővenni ezeket a könyveket és nosztalgiázni, ahogy régen is megtettük egy-egy fotóalbum fölött. Gyönyörű könyveid vannak máris Timi! :-))
Klassz olvasni arról, hogy Te hogy kezdted a szkrep-et. :) Meg, mindent jó olvasni Tőled, jól írsz! :)

Margó írta...

Igen, én is így vagyok ezzel, ahogy Évi írja! Szeretem olvasni az írásaidat, tökéletesen olyanok, mint az élőbeszéd és én ezt nagyon szeretem!!
Tetszik, ahogy kicsit "leltároztál":-) és a várandós könyved értéke felbecsülhetetlen!! Gólyácska, az hogy gyönyörűek a fiaid az egy dolog! De mondd, ezek a fekete-fehér fotók - túl azon, hogy kattintottatok a géppel -, hogy lettek ilyen minőségűek???! Hát valami álomszépek!!! Gratulálok!:-)