2012. május 6., vasárnap

Anyák napjára

Megjelent Orsi (OsDesign) I love you Mom c. minije, ami elérhető az SBE-n, valamint, ugyanott egy hasonló témájú ATC kihívást is hirdetett, amihez egy pici ATC freebie is a résztvevőké lehet.






Naná, hogy anyukámnak készítettem mindkettővel oldalt! :) Meglepő, mi?




A harmadik oldalamat éjjel készítettem, mert dugába dőlt az összes eddigi tervem, amit készíteni szerettem volna. :(
 Ehhez Rainbow Kata "Over the rainbow" minijét használtam fel. A fotón gigagázul nézek ki, de legalább mind3an rajta vagyunk, és Anyunak kedves ez a fotó, mert épp az ő szülinapi ebédjén ügyködtünk hármasban a konyhámban, amikor beosont és ezt meg is örökítette :))



És elszántam magamat egy kézzel fogható "gyors" ajándékra is, amit most reggel készítettem (jaj, anyu mindjárt jön- persze nem ezért, de hát most fogom felköszönteni), egy amolyan hagyományos képeslapszerű dologra. Mutatom:

közepe

háta

eleje (a képeslaphoz Lidlben, csomagban kapható mintás kartonokat, szivecske flittereket és Bíró Ági Chipboard betűit használtam fel)


Olikával pedig ilyeneket készítettünk a Nagymamáknak és a Dédinek:




Oli önszántából rajzolt is! A lila filc erős motivációnak bizonyult :)
























































































 Persze a többihez is tartozik majd fotós-versikés "belevaló", de azokkal még nem készültem el. (ó, és a mániám a tartósítás, szóval le is lamináltam végül ezeket a ksi kártyákat.)  A fa képtartó virágocskákat egy nagyon lelkes ovis anyukám hozta a nagykerből, a virágokat Oli festette ki tegnap gyöngyház akrillal és a versike az lesz, amit majd holnap mond a Nagymamáknak az ovis anyák napján. Náluk egyéni anyák napja van a csoportban, ami sztem nagyon-nagyon jó dolog!!!! Van egy kis sarok a szobában, szépen feldíszítve, megterítve a kisasztal, és még 3 szék körötte (az óvónéni is odaül, hogy tudjon segíteni, ha a gyerek megakad, meg irányítja egy picit a menetet, de az anyuka így - vagy nagymama- egyedül van a gyerekkel, és sokkal meghittebb, mint a kiállós műsorok.) A gyerekek készítenek kókuszgolyót, vagy vmi más sütit, amivel megkínálják a mamájukat, és elmondják ölbe bújva a verset (na már most bőgök) és átadják az ajándékot. Pluszban akkor mehet be minden anyuka, mama, amikor a nap folyamán ráér, és ez is nagyon kényelmes, nincs tolongás, meg egyebek. Nem kell fehér ing és nyakkendő sem, sokkal személyesebb és meghittebb így az ünneplés.


Minden édesanyának nagyon boldog, szép vasárnapot kívánok, kevés házimunkával, és sok kényeztetéssel!!!!

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Mennyi szép, szívből szóló ajándék! Csoda jókat készítettél!

Audi írta...

Gólyám, nem számít a bambafej-fotó! :-) Az adakozás, a fontos. Az idézet valami csodás! És szuperek a virágaitok. Szerintem lopom az ötletet. Anyukád olyan édes a két cuppanós lánya között!

Florci írta...

ó, anyám, nem irathatnám be abba az oviba egy hétre ezt a "pedagógus" gárdát???? HOgy végre rájöjjenek, mekkora irkusz ez a pöttyösszoknyás 35 perces végeláthatatlan versdömping vigyázállásban??

Gólya írta...

Florci, sajna nem mindig a pedagógusokon múlik. Mi évek óta szeretnénk valami hasonlót megvalósítani, és a szülők nem engedik. Ugyanez van a ballagással, amitől a hideg ráz óvodai viszonylatban (bölcsiben meg plána). Oliék ballagós kirándulásra mennek, ahova mehet velük BÁRKI szülő, tesó, nagyszülő, stb. EGész nap játszanak, jól érzik magukat. Az óvónénik csinálnak egy hatalmas pinatat, azt a kicsik kezdik és a ballagósoknál szakad ki jó esetben. A ballagók kapnak tarisznyát, ami általában vmi különleges (pl. háncsból font), és minden van benne, aminek lennie kell, majd ott a kirándulás helyszínén együtt megeszik a nagy ballagós tortát. Nem műsoroznak. Nálunk egyszerűen nem engedik a szülők, hogy eltérjünk a hagyományos formától. Jelzem, mi tiszta csoport vagyunk, így csak rajtunk múlik, hogy a következő kiscsoportnál ezt hogyan vezetjük be. És remélhetőleg nem jön sem tesó, sem más rokon a mostaniakkal, és akkor tudjuk azt kamuzni, hogy ez nálunk már régóta így szokás....:)