2011. július 18., hétfő

Keretezz és hagyj nyomot!

Cewe és Sb.hu... Két kihívás.
No, futottam és szaladtam mindkettőre a mai napon. Keretezni végül is bármit lehet, így aztán elővettem a szülinapomra kapott gyerekszájat, és azt örökítettem bele az oldalba nekije. :)

Jól felhasználtam hozzá azt a collabot, amit a szülinapomra választhattam az Mscraps boltjában: Live. Love. Learn. Grow.

Majd mentem a Mörjike által indítot sb-s kihívásra, ott ezzel az oldallal léptem a porondra...első körben. Hagyj nyomot! Mi elég sűrűn "nyomozunk" itthon egyébként is, így aztán hirtelenzi bitte, vagy 5-6 ötlet futotta el az agyamat. Eddig kettőt sikerült teljesíteni bévüle. 

Nr. 1.:

Design by Anita_ Beautiful , tappancsos brad: Scrapwishes collab_Beach party, varrások by myself


Nemrégiben, Gárdonyban történt a nyomatolás, mert a kicsi lurkóm észrevételezte, hogy vízzel nyomot hagy maga után, na meg hogy én is, majd mérési szándékkal az enyém mellé nyomatta a kis tappancsevicset :) ( ha valaki esetleg itt orthopéd orvos, csendesen nézze el gágogó talplenyomatomat és örökre halgassa el :)

Aztán nem hagyott nyugodni a hétvégén történt esemény, amikor is a kerti partin...na de olvassátok el az oldal szövegét, melyet kibiggyesztek ide, mert az LO-n nem látszódik olvashatóan, de 100%-ig ez szerepel rajta (igaz történet viccesbe forgatva, forró olajon átsütve :) :

Budapest, 15. ker.
Oknyomozó iroda
(Budapest, 1234, Csupaszem u. 347.)
Nyomozati okirat

A bűncselekmény helyszíne:
Budapest, XV. ker. Aztakutyafájátkisfiam u. 7+a800. A szülők hálószobája.

Az elkövető:
N. Olivér, kiskorú személy, helyi lakos

Tettestárs:
R. Vince, kiskorú személy (kizárólag megfigyelő státuszban)

A bűncselekmény elkövetésének körülményei :
    A szülők a szokásos, minden évben megrendezett, családos, barátok részére szervezett kerti parti idején a teraszon tartózkodtak, míg a fent említett elkövető és csendestársa szabadon közlekedett a terasz és a gyermekszoba közötti, felügyelet nélküli útszakaszon. (A szülők vallomása szerint ez volt az engedélyezett útvonal.)
    Hirtelen ötlettől vezérelve a csendestárs édesanyja ellenőrző körútra ragadtatta el magát, majd a tett helyszínén, félreérthetetlen helyzetben lelt kiskorúakat a szülői hálószobából a verbális kommunikáció eszközével eltávolította.
    A helyszínen különösen szembeötlő rongálás jeleit nem találta, ám, biztos, ami biztos alapon értesítette az elkövető édesanyját a tettenérésről. A felvilágosított személy lélekszakadva távozott a kellemes kerti környezetből és baráti társaságból, ismervén az elkövető bűnelkövetési technikáit, ezzel egyenes arányban igencsak rosszat sejtett.
A szülői hálószobába lépve először ő sem észlelt semmilyen gyanús körülményt, ám tüzetesebben körülszimatolva, rálelt a sötétítő függöny mögé elrejtett nyomdapárnára. Az elkövető indítékait fejben átgondolva további gyanújeleket keresett, s talált: éppen a hálószoba ajtajával szembeni,
a szent családi fotókat tartó falon. Említett nagykorú éktelen haragra gerjedt, ám verbálisan fegyelmező, és kínvallatáshoz hasonlatos kikérdező stílusban elővezette az elkövetőt,
miközben a csendestárs szülei a megfigyelő státuszú 2. számú vádlottat vallatták. Az elkülönített kihallgatások végeredménye egybehangzó volt. Így mind az elkövető, mind a tettestárs rövid lejáratú büntetésben részesültek, melynek az elérkező alvásidő hamarosan véget vetett. Jó magaviseletük miatt mindkét tettes a kiszabott elzárási idő előtt szabadlábra helyeztetett.
    A fő elkövető édesanyja (N. K. Tímea, szül. K. Tímea) benyújtotta Irodánk számára a bizonyító erejű fotókat, és a tettesek beismerő vallomásának írásbeli változatát.

A benyújtott bizonyítékok segítségével Irodánk Bűnügyi Laborjában előállítottuk a fotó alapján az elkövető ujjlenyomatának hiteles másolatát, majd a tettestől közvetlenül is mintát véve 100%-os egyezést találtunk. Irodánk így kétséget kizáróan igazolni tudja, hogy a felvett vallomások és bizonyítékok teljes mértékben összhangot mutatnak, a történteket maximálisan alátámasztják.

A tett a hatékony családi nyomozásnak és a kiszabott helyi büntetésnek köszönhetően több szót nem érdemel, így az Irodánk által kiállított Nyomozati Okirat is csupán tájékoztató jelleggel bír a T. Bíróság felé. A tettesek letöltötték kiszabott büntetésüket, és eskü alatt vallották, hogy míg élnek, ilyen cselekményre többé nem adják a fejüket.
(megj.: a szülők ezen ígéretet kétkedve fogadták)

Az Oknyomozó Iroda a mai napon átnyújtja az okiratot és a terhelő tárgyi bizonyítékokat a T. Bíróság részére, iktatási célra.

Irodánk javasolja, hogy az Okirat hiteles másolata az elkövetők és a helyszínek konkrét megnevezése nélkül kerüljön be a Precedensek Nagykönyvébe, példastatuálási célzattal.

Tisztelettel: S. Holmes, magándetektív, 3685 sz. bizonylati pecsétszámmal.

Az okirat 3 hitelesített példányban készült, másolatait birtokolja: Az elkövető hivatalos gyámja, Fővárosi 1. számú Bíróság, Oknyomozó Iroda.

Kelt: Budapest, 2011. július 18.

Az oldal pediglen, a Nr.2. :)


A szuper árnyékolt kereteket a nyomozáshoz a cewe (Krisssz) biztosította, a többi minden saját. A nagyítóra még büszke is vagyok. Nem fotóból ollózott, hanem csináltam. Igaz, nagyítani nem nagyít, de olyan :))))

Uff....tőlem szokatlan módon ezzel az utóbbival mind a cewén (mert hát a keret...), mint az SB-n (mert hát a nyom) indulok :PPPP


Szép estét mindenkinek!

14 megjegyzés:

Rita(006) írta...

Ezek fergetegesen jók! A történet, a fotók, az oldalak, mind mind!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A lábnyomostól elolvadok, a nyomozati okirattól pedig még mindig vigyorgok. Hihetetlen vagy, hogy mennyi ötlet és energia van Benned!

Bettieescrap írta...

szuper lett:) Nekem nagyon tetszik a Nyomozati okirat szövege :)(leleményes)

Bíró Ágnes írta...

Ejjde jó volt. Olvasva olykor hangosan felnyerítettem, így kora reggel, de jól esett. :))))) Szuper lett!!! KReativitásból és humorból csillagos ötös. :)))

Kisnyul / Andi írta...

padlót fogtam, most erre volt szükségem Köszönöm! :)

Az oldalak nagyon tetszenek, gratula hozzá!

Lululu írta...

Ez a szöveg! Kész! :) Nagyon tetszik az ötlet is, megvalósítás is! És az az ártatlan arc ott felül... :)

Florci írta...

csatlakozom, de igazán a lábnyomostól vagyok elolvadva! sose mertem ilyen kockás-mintást, és annyira jól mutat!

Krisz írta...

Mindegyik oldal szuper! NAgyítód is és én látom hogy nagyít... A tappancsosnak nagyon tetszik az elrendezése! Ötletből nálad sosincs hiány!!!! :)

Secima írta...

Jót szórakoztam. Hogy mik nem történnek nálatok? Az oldalak pedig szenzációsak!

kreatívhit írta...

10/10 Szöveg ötlet oldal.

Toni írta...

Anyám! Mennyire vagy pihent! Jól áll neked a szabadság, én meg szét röhögtem magam!!!! :)

Ritttus írta...

Kifeküdtem a nyomozós dumától! :) nagyon szakszerű voltál! Biztos, hogy óvónéninek tetszik lenni, és nem a Bpi Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomózója vagy??? :)))

beedee írta...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Széjjel-szanaszét-összeviszza röhögtem magam! Kösssz!

whetuu írta...

Jaj, ez nagyom ötletes! Csak most láttam a kihívás galériájában, és rögtön jöttem elolvasni! Ezt a dumát! Nem hiszem el!

Andika írta...

Ez óriási:) Micsoda szöveg :)