2011. július 30., szombat

A hosszantartó eső veszélyei és következményei...

...nagyon örültem, hogy ma már végre napsütire ébredtünk! Ki is pateroltam a kiccsaládomat, különös tekintettel az Anyukám nevenapjára, így 2 in 1 névnapi ajándékként elmentünk Visegrádra történelmet és tájat nézni, valamint sportolni (bob).
Mert a hetes esőből már naaaaaaagyon elég volt. Az jó volt, hogy egy hét alatt a prérivé szikkadt sárga aszalódmány a kertünkben újra fűvé nőtte ki magát. Na de...
Van egy ilyen SZOBAnövényem, biztos sokan ismeritek a fajtáját, pont nekem való, mindent kibír (nevét nem tudom, de nem is izgat, úgysem valószínű, hogy meg tudom jegyezni).


Pár napja elkezdett bújni egy új hajtása, ennek nagyon örültem. Valaha ez egy hihetetlen bokornyi növény volt, Anyu széjjelszedte, mert már sehol nem fért el a lakásában, így került hozzám ez a rész. Két vagy három ága napokon belül elhalt, azt hittem egyáltalán nem fog megmaradni, de ami maradt az egészséges, mint a makk! Tehát új hajtás:


Mindennap nézegettem, ez kb. egy 5-6 napos állapota, nagyon gyorsan nőtt. Mondom: mindennap nézegettem.
Tegnap éjfél körül odapillanték a növényuszra, valami furaság van a tövénél. Hát lett egy barija, vagyis kettő, ikrek, ők:


Na ez már tényleg röhej, hogy a szobanövényem, ami két éve ugyanazon helyen van, nem kapott mostanság új földet se semmit, egyszercsak gombát növeszt a tövében!!!! Egyik percről a másikra... Mondtam is magamban, na most elég az esőből, mert ez már mindennek a teteje, hogy még a szobanövényemre is kihat! :)
Szóval így éldegéltek ők hármacskán a felfedezésig, aztán gyermekbiztonsági okokból a gombusz eltávra kényszerült.


Eltáv, pá, gombicsekek! (lesz belőletek szép scrap-elem egyszercsak :)))))

9 megjegyzés:

Florci írta...

hihi! Zammiának hívják egyébként. Jegyezd meg! És ne öntözd túl, mer kirohad, meg gomba nő mellette! :)

kreatívhit írta...

:DD:)

Evus írta...

Imádom az írásodat, mire nem képes a természet!!!

Gólya írta...

Flor', túlöntözésről esetemben egyszerűen szó sem lehet! :) Zammia, az olyan, mint Zambia, ezt meg tudom jegyezni :))))

Era85 írta...

Gyönyörű ez a virág! Biztosan a pára volt rá ilyen jó hatással! :))) Nálam a szobafutó csak azért kap vizet, mert minden este be kell vinni egy pohár vizet, ha nem akarok kimenni a kicsivel, így ami megmarad reggelre, azt elkapja. Szépen is fejlődik azóta! :))

Ritttus írta...

Nem semmi vagy! Kicsi gombákból lesz majd szépséges scrap-elem! :)))

Krisz írta...

Hát így jár aki scrap-es "szemmel" lát! Várom az elemet! Jó a stori! :)

do írta...

hehe, most viszont eszembe jutott, hogy meg kéne locsolni azt a 2, azaz kettő darab növényt ami még eddig (kopp-kopp) túlélt engem.

Margó írta...

Lehet, hogy rossz ember vagyok? (Tudom egy szkreppes társunk most azonnal igen-t mondana:-) Pedig én csak a közmondásra értem: "aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet"! De, nálam sem a szeretettel van a baj, havonta talán a növényekre költök a legtöbbet, még beszélgetek is velük, de csak "Zambia" érzi jól magát! Azért ma elmondom neki, hogy a Tied még gombákat is nevelget!!!