2011. február 28., hétfő

Van kedvetek játszani velem?

Gondoltam egy nagyot.... :)
Remélem van kedvetek játszani velem!
Először is köszönöm szépen az első mesémmel kapcsolatos visszajelzéseiteket, nagyon sokat számítanak nekem!!!!
Továbbra is várom a véleményeket, észrevételeket!
Többek közt ezt (is) szeretném Nektek megköszönni ezzel a kis játékkal!
Úgy döntöttem, míg Katyusom el nem készül az összes illusztrációval (ahogy ideje engedi), addig is formát öltök a meséknek, scrap-képek formájában, ahogy a piros mesénél már láthattátok. Na, nem lesz olyan professzionális, mint SzrJudit Petra mesekönyve, mert az ő fantazi képei egyszerűen felülmúlhatatlanok :)- szívesen lennék Petra helyében-, de azért igyekszem megadni a módját :)
A játék:
Ha szeretnéd megnyerni könyv formában a komplett Szivárványvárost, akkor sajnos nem elég kommentet hagyni :), egy kicsit gondolkodni, próbálkozni is kell :)
Azt már elárultam, hogy a mesekönyv 13 meséből áll és minden mese egy-egy színhez kötődik. Na, a feladat nem túl bonyolult, főleg, hogy egy mesét már feltettem, a következő "színét" pedig már elárultam az előző bejegyzésemben. Tippeljétek meg a tizenhárom színt! A helyesen tippelők közt Random Bácsi fog kisorsolni egy mesekönyvet! (plusz segedelem: nincsenek árnyalatok, úgy mint világos-sötét, és kevert kékeszöld, barnásfekete, és hasonló színek sem)
Ha szeretnél duplázni, van rá esély! Azt is írtam már, hogy minden mesémben igyekszem kidomborítani egy-egy emberi jó vagy rossz tulajdonságot. Elárulok még annyit segítségül, hogy a legtöbb mesében megszemélyesített tárgy, növény vagy állat a szereplő, úgy, mint pl.az elsőben a táska. Mit gondoltok, kik lehetnek még a meséim szereplői? (A piros táska kilőve. A barna kis kredencet már nem fogadom el, mert őt is lelepleztem - ez volt az egyik pályázati mesém, de még így is maradt 11 mesehős! Egyszerűekre gondoljatok!) Csak hármat kell kitalálni! A helyesen vagy legalábbis megközelítőleg elfogadhatóan tippelők közt kisorsol DrMrRandom még egy mesekönyvet!

Remélem minél többen játszotok velem!
A tippek beküldésére kerek egy hét van, azaz a sorsolást jövő héten kedden (március 8-án), 8-10 óra közt fogom megejteni. Határidő tehát: március 8. reggel 8 óra.
A könyveket persze csak akkor tudom majd küldeni, ha az összes mese scrap-oldala elkészült, de hogy magamnak is adjak erre időt és határidőt, mondjuk legkésőbb gyermeknapra a nyertesek kezében lesz!


Izgatottan várom a tippeket!

16 megjegyzés:

Krisz írta...

Jajj de ! Pont szerettem volna egy ilyen meseköynvet! megyek gondolkodni! :)

kreatívhit írta...

Én is kifaggatom a piros táskát tuti tud valamit.:)

beedee írta...

Most aztán feladtad a leckét!!! Na mindegy... mindenképpen megpróbálom... Lássuk a színeket: piros, átlátszó :), barna, sárga, narancssárga, fehér, fekete, kék, zöld, rózsaszín, lila, szürke, bíbor
A tárgyak/állatok nevei talán: Homályos üvegecske (hehe... talán butus), A sárga szuszogó bögre (férjem tippje :), A bátor fekete lakkcipő, A vidám rózsaszín bicikli, A gyáva lila ibolyácska, A rideg fehér hópehely, :)) Az irigy zöld almácska, A feltűnően szürke elefánt, A barnára festett huncut kerítés :))))

Gólya írta...

Köszi az új mesék címet BEEDEE! :) Ezeket megírom!:)))
Most gondolkodj még egy kört! NEm kellenek komplett címek, se a tulajdonságok, csak a szereplők :)))

beedee írta...

Hihi :)))) gondoltam, hogy nem kell teljen cím, de annyira tetszett a táska... úgy voltam vele, a legrosszabb ami történhet, hogy ihletet kapsz :) Nos jó, legyenek csak tárgyak: óra, üveg, bögre (a férjem ragaszkodik hozzá), bicikli (ezt én szeretném nagyon a lakkcipővel együtt!), ablak, kutya, macska (az egyik csak van...), baba... lehet még jövök tippekkel, ha gondolkodtam :)) Remélem nem baj?!

Gólya írta...

Nem, nem, gyere csak! Mindegyik címtől ihletet kaptam, úgyhogy Szivárványváros további kalandjaiban ezek fognak szerepelni! :))))

do írta...

a kis kredencet már imádom (az volt a jelem az oviban :D)
Szerintem: piros és átlátszó az fix, meg a barna de talán lesz még kék, sárga, zöld, fekete, fehér, narancssárga, rózsaszín, lila, szürke, és talán arany
mesehősök: fa, egér, kisautó, kutya, macska, a bögre nekem is tetszik :D, fényképezőgép, távkapcsoló, ceruza, dobókocka (Réka lányom...), hajkefe (Kinga tippje).
Remélem, valamit eltaláltunk :DDD

Unknown írta...

Hű, én is nagyon szeretnék egy ilyen mesekönyvet, a lányom tuti imádná! Megyek is gondolkodni, remélem, nem csúszok majd ki a határidőből. Addig is nézz be a blogomra, van ott neked egy kis meglepi tőlem.

http://majamami.blogspot.com/2011/03/dijaztak.html

Maja

Toni írta...

Játszani akarok!!!!! A tippjeim:
piros, átlátszó, rózsaszín, kék, lila, ezüst, arany, bronz, fekete, fehér, barna, zöld, sárga.
A tárgyak: legyen mondjuk: fogkefe, labda, szék, bögre.
És nyerni is akarok eredeti Goya-t!!!! :)

Pertine írta...

:D Játék és tipp (ez még talán menni fog). Természetesen az újonnan születő mesékre szintén vevők vagyunk, mint ihlető múzsáid. Lássuk a sztorikat:

Az irígy sárga sapka és a zömök zöld sétapálca esete. A bájos rózsaszín ceruza és a meglepett fehér fal találkozása. Részletek a kék, a lila és a narancs pillangó kihallgatott beszélgetéséből.

OK, mára legyen ennyi elég, mert ugye mikor szkreppelsz, ha éppen mesét írsz... ;)

kreatívhit írta...

A sárga pókháló - Az ezüstfogú bálna - Egy kis üveg aranytinta - A kék pöttyős teafilter - A zöld ereszcsatorna - Az óriási fehér könyv - A lila tollú veréb és még rengeteg mindent sikerült megtudnom a piros kézitáskától.

Gólya írta...

Behalok rajtatok! Olyan címeket kapok, amiket azonnal meg akarok írni :))))) Puszi érte! Majd, ha egyszer, még az én életemben valaki kiadja őket, csepegtetek Nektek is a jogdíjakból :))))

szrjudit írta...

Eredeti Goya, ez marha jó, Toni!!!! Na, próbálkozzunk:
piros, átlátszó, fehér, sárga, zöld, kék, barna, fekete, narancssárga, szürke, lila, rózsaszín, bordó
Mesehősök: bögre, bicikli, cica, cipő, gólya :D, egér, oroszlán, rádió, mesekönyv, nyuszi, szék, radír
De bármit el tudok képzelni tőled ;)

Gólya írta...

Mért akartok mind bögrés mesét???? :)))))
Van Lackfinak:Bögre család (lécci ne kérdezzétek meg a véleményemet róla!)
Na, elárulom, színekben már egész jók vagytok, szereplőkben nagyon elvétve, úgyhogy nyugodtan lehet dupla, tripla, stb. tippekkel játszani! :)

Zoé írta...

rzoe tippje:

Az én tippem, mi legyen? Lássuk csak:
fehér, citromsárga, narancssárga, rózsaszín (pink), piros, bordó, lila, kék, zöld, bézs (drapp),barna, szürke, fekete
Főszereplőknek el tudnám képzelni:
kalap, cipő, esernyő, szék, asztal, ágy, autó, vmilyen háziállat, evőeszköz, tányér, bögre
Most ennyi!

szrjudit írta...

na akkor újabb kör, színek ugyanazok, új szereplő jelöltek: asztal, cipő, papagáj, párna, fényképezőgép, hangszóró, dinoszaurusz :D, írógép, kincsesláda, ceruza...