2011. február 12., szombat

Kissé sűrű...

...volt a hetem, nem nagyon volt időm scrappelni, sajnos.
Mivel még egyszer sem hagytam ki a cewén a kihívást, amióta scrappelek, e héten sem akartam lemaradni róla. Azért bevallom, rendesen megijedtem, amikor először olvastam ezt a klassz idézetet, ami az eheti inspiráció volt a képkészítéshez. Mert hogy szép gondolat, az addig biztos. Hogy többféleképpen lehet értelmezni, az is biztos (érdemes megnézni a kihívásra készült oldalakat, mert nem semmi, hogy mennyi felé indultak el a fiúk-lányok...döbbenetes).
Először éreztem azt, hogy nem tudok fejben képet kapcsolni ehhez az idézethez...olyan furcsa érzés volt, mint amikor asszociációs játékot játszol, az előtted szóló bemondja, hogy PIROS, Te meg semmit nem tudsz kihozni belőle, darab pirossal kapcsolatos dolog sem jut az eszedbe. Pedig olyan kézenfekvő!
No, itt az idézet, annak, aki nem olvasta volna még :)

„A felfedezés lényege: látni azt, amit már mindenki látott, de olyat gondolni, amit senki más nem gondolt róla.” (Szent-Györgyi Albert)

Így hát, gondoltam, várok néhány napot, s meglátom, ki milyen oldalt hoz, hátha kapok egy kis lendületet. Miközben ügyes-bajos mindennapjaimat intéztem, nagyon sokszor eszembe jutott az idézet és kezdett az agyam kattogni, hogy mi is legyen az oldalam témája....
Aztán megragadtam a FELFEDEZÉS szónál, ami valamiért az agyi asszociációs kapcsolataimban szorosan a földrajzi felfedezések mellé állt. Kolumbuszról és Amerika felfedezéséről már elég sok teória került napvilágra, köztük egészen mókásak is, de ha azt a sztorit veszem, amit a suliban tanítottak, akkor érthetitek, hogy miért választottam  pont őt... Hisz Indiát akarta elérni, de Amerikát "találta meg". Ám, mint köztudott, nem ő járt ott először...
No, lényeg a lényeg, végre sikerült magamban egy letisztult kapcsolatot létrehozni kép és szöveg közt, és ez lett belőle:


Sherwood Studio Adventure készletét használtam hozzá, amit a héten nyertem a DTS-en. Kapóra jött!
Plusz a gugliról ollóztam a képeket Kristóf úrról, a Santa Mariáról és egy korabeli térképről, valamint a messzenézők és az iránytű is onnan jöttek.


Aztán eszembe jutott még fiam nagy felfedezése 2009 nyaráról, mikor az egész gigacsomag ropit kiborította egy óvatlan pillanatban az előtér kellős közepére (így viszonylag elérhetetlenné vált a hálószoba és a többi szobákat is csak gólyalábon lehetett elérni :))), melléhasalt, és onnan csemegézett.
Szintén a héten nyertem a DTS-en TattiPitti-től a Fruit and flowers készletet, ami nagyon szép, és nagyon színes és nagyon nagy! Mutizom:






Ebből használtam fel néhány elemet a fiam "alternatív ropievési módszerek" képéhez. :), ami ilyen lett:


Ebből csináltam egy kis freebie-t de csak az vigye el, akinek tetszik :))))



Továbbá megint csak a héten nyertem ViolaMonitól egy szép lila szettet, ezt is mutatom, és már meg is van fejben a kép, hogy mit szeretnék belőle, de ezt már csak holnap. Tegnap ugyanis buliztam és jó volt nagyon és csak hajnal hasadtával jöttem haza, és még nem aludtam ki magam. :)



Szerencsés voltam a héten ennyi nyeréssel!!!! :)
S ha még azt is hozzáteszem, hogy tegnap este megkerült a nagyon-örökre-végérvényesen elveszettnek vélt forgalmi engedélyem is! Épp hétfőn készültem újat csináltatni....Mázlista voltam!
De azért van az örömben üröm is, Olicska újra taknyos...és még hány is.
LEGYEN MÁR TAVASZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 megjegyzés:

Pertine írta...

:) Jól megbüntettek: ez a sok nyeremény, gondolom égetik a kezed, hogy sok-sok oldal készüljön belőle..
De nyugi: én már benyújtottam az időkibővítő kérelmet a hathatóságoknál, természetesen valamennyi szkreppert támogatva ezzel.

Era85 írta...

Hú, te aztán tudsz!!! Ennyi gyönyörűséges készletből érdemes dolgozni! Hajrá!!! Sok-sok szépet szeretnék látni!

kreatívhit írta...

Nagyon klasszak az oldalak.Remélem már jobban vagytok.

treza írta...

Húúú, van ám siker széria :) Most kéne egy lottót is töltened!
A ropis oldalad nagyonnagyonkedvencem, meg a ropicsomag is!